Main Menu

Menu

За нас

Поклонническо-просветният център към Софийската Света Митрополия е учреден на 5 юли 2016г. от Негово Светейшество Патриарх Неофит в качеството му на Софийски Митрополит. Членове на Управителния съвет са свещ. д-р Петър Симеонов, доц. д-р Павел Павлов, д-р Александър Георгиев, Даниел Николов и свещ. Стилиян Табаков, който е председател на съвета. Именно членовете на УС са носители на идеята за създаване на ППЦ.

Основната мисия на ППЦ е като използва формата на поклонничеството да съдейства на енориашите за пълноценното им и действено утвърждаване във вярата и православните ценности, а също да бъде в полза на новоначалните да придобият истинно знание и да напредват в подвига на добродетелите. Средство за изпълнението на тази цел е създаването на структура, която да подпомага енориите и енориашите в организирането и развитието на православни поклоннически събития в страната и чужбина, детски лагери-училища, конференции, фестивали и други инициативи. ППЦ има за задача да популяризира поклонничеството като подвиг пред Бога. В рамките на дейността си имаме за цел и да подпомагаме поклонниците от другите сестри Църкви, които идват на поклонение в България, както и да популяризираме българските светини, паметници на културата и изкуството сред чуждестранните посетители. ППЦ има също така за задача да взаимодейства с Министерството на Туризма за организирането на курсове за водачи (гидове) на поклоннически групи.

ПОКЛОННИЧЕСКО-ПРОСВЕТНИЯ ЦЕНТЪР СВ. "ЙОАН РИЛСКИ", притежава дружеството ПОКЛОННИК.БГ ЕООД,  с управител д-р Александър Георгиев.

Туроператор ПОКЛОННИК ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в „Евроинс“ АД със застрахователна полица № 03700100001234 / 03.06.2017

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065

 

 
 
 
 
Нагоре